Choco Dream vs. kakao z supermarketu

Dreamchococolatevs 1024x682

Kakao smakuje zawsze dobrze. Latem i wiosną z dodatkiem kostek lodu, a jesienią i zimą gorące, podane w dużym kubku. Czy różni się Choco Dream od zwykłego kakao z supermarketu? Oto kilka przykładów.

Choco Dream nie ma dodatku cukru. Kakao innych marek zawiera cukier, a co za tym idzie, ma dużo więcej kalorii. Słodycz naszego kakao zawdzięczamy dzięki zawartości owoców, takich jak figi. Co więcej, nasze kakao ma działanie witalizujące i wzmacniające system odpornościowy. Jest bogate w błonnik, magnez, wapń i witaminy.

Przy okazji, Choco Dream możecie używać również do pieczenia. Pod spodem znajdziecie przepis na Brownie z Choco Dream i awokado.

Czas przygotowania: ok. 45 minut

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 2 dojrzałe awokado
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowy
  • 100 g migdałów (nieobowiązkowo)
  • 60 g Choco Dream
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatki:

  • 60 g Choco Dream
  • maliny

Przygotowanie:

Czekoladę pokroić na małe kawałki i włożyć do miski, a następnie stopić w kuchence mikrofalowej. Następnie przeciąć na połowę awokado, usunąć pestkę i usunąć miąższ ze skóry.

Miąższ awokado, jajka i cukier waniliowy wymieszać w innej misce. Wymieszaj czekoladę, dodać migdały, Choco Dream i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko razem.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić w niej mieszankę brownie. Następnie piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 minut.

Odwrócić formę do pieczenia na talerzu i wyjąć papier do pieczenia. Jako dekoracje można dodać Choco Dream zmieszane z malinami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *