Ciasto z białą czekoladą i Berry Boost

W najnowszym przepisie łączymy przyjemne z pożytecznym. Wysokiej jakości składniki Berry Boost pomogą Ci wzmocnić odporność i poprawić nastrój.

Składniki na spód:

  • 150 g namoczonych migdałów
  • 150 g namoczonych orzechów nerkowca
  • 175 ml syropu klonowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wiórków kakaowca
  • ½ łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii
  • 55 g roztopionego masła kakaowego

Nadzienie imbirowe:

  • 200 g namoczonych orzechów nerkowca
  • 125 ml niesłodzonego mleka kokosowego
  • 125 g masła kokosowego
  • 255 ml syropu klonowego
  • 2 łyżki startego świeżego imbiru
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
  • 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki Berry Boost
  • 150 g malin do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Migdały, orzechy nerkowca, syrop klonowy, kakao, wiórki kakaowca i ekstrakt z wanilii dokładnie zmiksuj w robocie kuchennym.
  2. Dodaj masło kakaowe i ugnieć, aż osiągniesz konsystencję ciasta. Następnie przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia kwadratowej formy dociskając do dna. Odstaw do lodówki.
  3. Nadzienie imbirowe: wszystkie składniki dodaj do miski i zblenduj na jednolitą, gładką masę. Następnie wyłóż masę na schłodzone ciasto i wyrównaj. Udekoruj ciasto malinami lekko je dociskając. Odstaw do lodówki na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *