Fit Banana Banoffee

Składniki:

Spód:
60g zmielonych płatków owsianych
100g musu jabłkowego

Karmel:
100g suszonych daktyli
cynamon

Krem:
200g chudego twarogu
20g Fit Banana
1 białko
szczypta soli

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 180°C.

Płatki owsiane zmiksuj w blenderze. Wymieszaj je z musem jabłkowym. Wyłóż formę papierem do pieczenia, a następnie wylej mieszaninę jabłkowo-owsianą. Piecz przez około 10 minut.

W międzyczasie włóż daktyle do gorącej wody, a po 10 minutach zblenduj do gładkiej masy z cynamonem. Ubij białko na sztywno, dodaj szczyptę soli. Twaróg wymieszaj z Fit Banana.

Wyciągnij spód z piekarnika. Rozsmaruj masę daktylową na jego powierzchni, a następnie na wierzch wyłóż krem bananowy. Piecz przez kolejne 20-25 minut, aż wierzchnia warstwa będzie twarda.